Svinīgajā uzrunā akadēmijas rektore profesore Iveta Mietule norādīja, ka augstskolā šis gads bijis ļoti nozīmīgs, darbīgs, daudz sasniegts un izdarīts, bet vēl vairāk iecerēts paveikt nākamajā darba cēlienā. Ar savu klātbūtni pasākumu pagodināja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis, kurš vēlēja, lai pasaulē būtu miers, lai katrs atrastu mieru arī sevī.

Pasākumu vadīja Ekonomikas un pārvaldības fakultātes 3. kursa studente Līna Šlapakova, bet ar svētku priekšnesumiem uzstājās Rēzeknes novada Kaunatas vidusskolas audzēkņi. Jauniešus iedrošināja Kaunatas vidusskolas direktore Ināra Paramonova, jauniešu deju kolektīva “Rasa” vadītāja Alla Silova. 

Zālē smaržoja pēc piparkūkām un šokolādes, jo pirmā līmeņa augstākās izglītības studiju programmas “Pārtikas produktu pārstrāde” (direktore Inese Silicka) pārstāvji bija parūpējušies par šokolādes radošo darbnīcu, savukārt šajā gadā RTA egli rotāja profesionālās bakalaura studiju programmas “Interjera dizains” (direktore Diāna Apele) studenti, kuri bija izvēlējušies eglītes tradicionālos rotājums aizstāt ar mīkstām un pūkainām mīļmantiņām. Raugoties krāšņajā eglē, savu bērnību atcerējās RTA fakultāšu dekāni: Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne profesore Iluta Arbidāne, Izglītības, valodu un dizaina fakultātes dekāns profesors Jānis Dzerviniks, Inženieru fakultātes dekāns profesors Artis Teilāns.

Kopā būšanas prieks, pateicība par izdarīto, laba vēlējumi un iedvesmojoši vārdi nākamajam gadam, tā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studenti, mācībspēki un darbinieki pavadīja kopīgo, šī gada pēdējo pasākumu. Lai izdevies, radošs un piepildītām idejām bagāts 2023. gads! 


Lolita Kivleniece-Kuzņecova, 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Publicitātes foto