Dzejas laboratorija notika RTA otro gadu pēc kārtas. 

Pasākumu atklāja literatūrzinātnieces profesores Ilgas Šuplinskas stāstījums par dzejas tēla izpratni. Tad sekoja praktiskais uzdevums – haikas rakstīšana. Sākumā bija “jāsapunkto” lapa, tad punkti jāsavieno, jānovelk horizonta līnija u.tt. Visbeidzot, pēc izveidotā zīmējuma, bija jāuzraksta haika.

Pasākuma dalībnieki – Rikavas jauno literātu kopa “Dzejas garša”, dzejnieki Iveta Dimzule, Arvīds Gļauda, Ieva Puzirevska un pārējie apmeklētāji godam tika ar šo uzdevumu galā, radot interesantus darbus.

RTA studente Ieva Puzirevska bija sagatavojusi radošos uzdevumus. Bija jāizlozē viena kartīte ar dažādiem spēļu kāršu tēliem, tad jāuzraksta haika vai dzejolis. Vēlāk vajadzēja arī izvēlēties no Guntara Rača grāmatu “365” divu daļu dzejoļiem vienu, kas sakrīt ar dzimšanas datumu, un jānolasa tīkamākais. Jāteic, ka visi apmeklētāji aktīvi iesaistījās uzdevumos un pasākuma nobeigumā iznāca neparastas, liriskas vārsmas.

Vēlos pateikties par palīdzību pasākuma organizēšanā RTA studiju prorektorei Angelikai Juško-Štekelei, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājai Lolitai Kivleniecei-Kuzņecovai. Liels paldies Ilgai Šuplinskai par jauko un interesanto nodarbību. Pateicība arī katram pasākuma apmeklētājam par klātbūtni tajā. Ceru, ka šī jaukā tradīcija turpināsies arī 2025. gadā tepat akadēmijā.

Ieva Puzirevska, 

RTA 3.kursa studente un pasākuma organizatore

Publicitātes foto