Sava darbīgo mūžu viņš veltījis Rēzeknes Augstskolai (šobrīd RTA), bijis Satversmes sapulces loceklis, darbojies Senātā, vadījis Reģionālistikas zinātnisko institūtu. No 1994. līdz 2002. gadam – augstskolas prorektors mācību darbā, no 2002. līdz 2008. gadam – zinātņu prorektors. Daudzu zinātnisko publikāciju autors, aizsācis organizēt zinātniski praktisko konferenci “Vide. Tehnoloģija. Resursi”. Novadījis neskaitāmas lekcijas, piedalījies ar studentiem ekspedīcijās un Inženieru dienās. Ir autors vairāk nekā 300 publikācijām un dažādām mācību grāmatām, kuras izmanto daudzviet pasaulē.

2021. gadā saņēmis balvu “Par mūža ieguldījumu RTA” (ilggadējs ieguldījums vides inženierzinātņu attīstībā). Tie studenti, kuri studēja pie profesora Gotfrīda Novika, allaž saņēma ne tikai zināšanas, bet arī pozitīvo, cieņpilno attieksmi. Savukārt kolēģiem profesors paliks atmiņā kā atbildīgs, uzticams un rūpīgs darba veicējs, kas prata strādāt, svinēt svētkus, veltīt uzmanību un būt ar humora dzirksti. 

RTA kolektīvs izsaka līdzjūtību profesora tuviniekiem un zinātnieku saimei, kura zaudējusi izcilu personību! Gotfrīda Novika dzīvesgājums ir piemērs mums katram – patriotismam, sirdsiltumam, darba mīlestībai un ieguldījumam zinātnē.

Lai gaišs ceļš uz mūža mājām!