Pārtikas produktu pārstrādes virziena direktore Inese Silicka pastāstīja Viļānu vidusskolas skolēniem par pārtikas laboratoriju un RTA iespējām studiju laikā, akcentējot šīs nozares aktualitāti. Meistarklasi vadīja RTA pārtikas produktu pārstrādes speciāliste Inta Šaļina, kas sniedza teorētisko ieskatu pārtikas jomas aktuālajās tendencēs, jaunākajās tehnoloģijās. Pēc teorētiskās daļas sekoja arī praktiskā darbošanās. Skolēniem bija iespēja pagatavot dažādu garšu sviestu, ko varēja vēlāk baudīt ar pašceptu maizi. Tika dota iespēja ieskatīties molekulārajā virtuvē, pagatavojot saldos ikrus, kā arī veidojot ziedus želejā. Kopā ar skolēniem pagatavojām konfektes no apelsīnu miziņām. Aktualizēta tika pārtikas atkritumu tēma.
Paldies viļāniešiem un Inārai Mežatučai par apciemojumu!
Inta Šaļina,
RTA Pārtikas produktu pārstrādes speciāliste