Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) FLPP projekta “Digitālais dvīnis tūrisma konkurētspējas un komplementaritātes attīstības veicināšanai: Latgales reģiona piemērs” (Nr. lzp-2022/1-0350) pētnieki kopā ar Latgales Tūrisma asociāciju (LTA) 2. oktobrī organizēja klātienes tikšanos Latgales tūrisma nozares uzņēmējiem, kuri tika iepazīstināti ar projekta ietvaros izstrādāto NewStarT pašnovērtēšanas sistēmu.

Projekta pētnieki katrai no četrām tūrisma produktu grupām – ēdināšana, naktsmītnes, apskates objekti, izklaides un atpūtas iespējas – izstrādāja iedalījumu kategorijās un katrai no tām piešķīra novērtēšanas kritērijus. Tas dos iespēju tūrisma nozares uzņēmējiem novērtēt savu piedāvāto tūrisma produktu atbilstību kvalitātes kritērijiem un rezultātā veicināt savu konkurētspēju.      

Projekta pētniekiem šī tikšanās bija ļoti nozīmīga, jo tūrisma uzņēmēji sniedza vērtīgu atgriezenisko saikni par izstrādāto sistēmu, izteica savus priekšlikumus, norādīja uz nepieciešamajiem papildinājumiem. Jāatzīmē, ka pēc sistēmas testēšanas uzņēmēji izteica savu pozitīvo novērtējumu. Viena no uzņēmējām pēc sistēmas testēšanas teica: “Tā kā mēs vēl tikai veidojam savu tūrisma produktu, tad šāda sistēma ir ļoti vērtīga, jo dod iespēju labāk izprast kā veidot un pozicionēt savu piedāvājumu” .

Turpmāk vēl tiek plānotas šādas tikšanās ar Latgales tūrisma nozares uzņēmējiem, kur katram būs iespēja izvērtēt savu tūrisma piedāvājumu un labāk sagatavoties nākamajai tūrisma sezonai. 

Bet RTA projekta pētnieki turpina savu darbu pie projekta aktivitātēm, lai rezultātā izstrādātu rekomendāciju sistēmu, kas dotu iespēju veicināt Latgales reģiona tūrisma piedāvājuma komplimentaritāti.  

Dr.oec. Lienīte Litavniece, projekta vadītāja