Artūrs savas studijas RTA uzsāka profesionālā bakalaura studiju programmā “Mehatronikas”, kuru veiksmīgi arī absolvēja. Jaunietis stāsta: “Man jau kopš bērnības interesē tehniskās lietas, tāpēc izvēlējos savām studijām programmu, kura balstās uz tehnoloģijām, inovācijām. Līdztekus uzsāktajām studijām, es sāku aktīvi interesēties par Rēzeknes piena konservu kombināta vēsturi, atklājot sev un citiem daudzus interesantus faktus”. 

Turpinot savu interešu projicēšanu uz izglītību, Artūrs Āboliņš absolvēja arī RTA pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu “Pārtikas produktu pārstrāde”. “Tā kā mani sāka aizraut pārtikas ražošana, it īpaši piena pārstrāde, radās vēlme apgūt pārtikas produktu pārstrādes specialitāti, studējot Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā. Studiju process man noslēdzās ne tikai ar diploma iegūšanu, bet arī ar pilnīgi jauna produkta izveidi – iebiezinātā piena ar cukuru un zīļu kafiju”. 

Pēc pārtikas tehnologa specialitātes iegūšanas, Artūrs izmantoja iespēju un uzsāka studijas akadēmiskā maģistra studiju programmā “Lāzertehnoloģijas”. Viņam radās vēlme pētīt lāzera starojuma ietekmi uz pienu, protams,  vēloties atklāt kaut ko jaunu. Maģistra darbā tika pētīta zilā spektra lāzerstarojuma ietekme uz piena īpašībām un tā mikrofonu. Dotais pētījums pierādīja zilās gaismas starojuma negatīvo ietekmi uz piena organoleptīskām īpašībām, kā arī dotā starojuma efektivitāti patogenas mikrofloras iznīcināšanā”. Artūrs ir gandarīts par savu izvēli studēt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kā arī piebilst, ka viņam ir vēlme turpināt pētīt un attīstīt tēmas, kuras ir saistītas ar lāzerstarojuma izmantošanu pārtikas produktu pārstrādē, iespējams, nākotnē studējot doktora līmenī. 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto