Visā Latvijā notika ikgadējā karjeras izglītības programma Ēnu diena. RTA tradicionāli aktīvi iesaistījās Ēnu dienas aktivitātēs un aicināja jauniešus iepazīt sev interesējošās profesijas. Skolēni satika akadēmijas rektori profesori Ivetu Mietuli, no profesores Ilutas Arbidānes un studenta Sanda Proma uzzināja par darba iespējām, kuras paveras absolvējot Ekonomikas un pārvaldības fakultāti, guva atbildes uz jautājumiem, kuri saistīti ar tādiem amatiem kā izpilddirektors, sabiedrisko attiecību speciālists, pārtikas produktu ražošanas speciālists, finanšu analītiķis, interjera, apģērbu dizainers.

Neformālā gaisotnē pie tējas krūzēm sarunas raisījās raiti, un jaunieši arī pauda savu redzējumu, uzskatus gan par studiju vietas izvēli, darba tirgu, gan vēlamo atalgojumu. Ēnotāji aplūkoja akadēmijas telpas, ieskatījās laboratorijās un izbaudīja pozitīvo RTA atmosfēru.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 līdz 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Ēnu dienas mērķis ir paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par dažādu profesiju un nozaru prasībām, palīdzot jauniešiem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.

Uz tikšanos Ēnu dienā citugad Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā!

Lolita Kivleniece-Kuzņecova,
RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Publicitātes foto