Kurss “Platform strategy for new enterprise”

Īsais, viena mēneša izglītības kurss tiek īstenots ESI studentu inovāciju programmas ietvaros. Kursu pasniegs Dr. Dmitrijs Kravčenko (Stockholm School of Economics in Riga) un Dāvis Auškāps (Stockholm School of Economics in Riga), kā arī tiks piesaistīti vieslektori.

Kursa mērķi ir:

  • izskaidrot, kā platformas uzņēmumi darbojas un veido stratēģiju;
  • ļaut izprast digitālās ekonomikas trajektoriju un tās mijiedarbību ar valsts un ES juridisko regulējumu;
  • iemācīt kā visefektīvāk un kvalitatīvāk vākt un analizēt datus un gūt no tiem ieskatu, lai noteiktu un informētu uzņēmējdarbības iespējas.

Pabeidzot kursu, studenti iegūs 1,5 ECTS, kurss ir atvērts visiem studentiem no partneruniversitātēm (RGSL, RTA & LMA) bez iestāšanās priekšnosacījumiem. Studentiem no citām Latvijas universitātēm ir jāiesniedz pierādījums, ka piedaloties kursā, tas netraucēs viņu studijām augstskolā. Dalībniekiem, kas nav studenti, ir jābūt vismaz EKI 4. līmeņa kvalifikācijai.

Kurss tiks īstenos klātienē, tā sākums būs 5. oktobrī un ilgs 3 nedēļas. Kurss tiks pasniegts angļu valodā. 

Sīkāku informāciju par kursu var atrast: Course outline

Lai pievienotos kursam, lūdzu, aizpildiet: https://forms.gle/LJFe2vpszAWwTTVh7

Vebinārs Sports un sporta digitalizācija: YoPlayDo pieredzes stāsts

Rīgas Ekonomikas augstskolas studentu inovāciju programma sociāli atbildīgai un ilgtspējīgai vides uzņēmējdarbībai (ESI) 11. oktobrī plkst. 17.00 aicina pievienoties tiešsaistes vebināram kura laikā būs iespējams uzzināt nianses un iegūt unikālu ieskatu kā YoPlayDo no biznesa idejas nonāca līdz futbola skolu vidū novērtētai un pieprasītai platformai. Vebināru vadīs YoPlayDo dibinātājs un vadītājs Andris Kaušelis. 

YoPlayDo ir futbola skolu un klubu pārvaldības platforma, kas palīdz organizēt un plānot treniņu metodiku, analizēt spēlētāju individuālos un komandu datus, apkopot dažāda veida statistiku no spēlēm un treniņiem, sekot futbolistu progresam ilgākā laika periodā, kā arī pārraudzīt jauno futbolistu veselības un treniņu vēsturi.

Vebināra laikā Andris pastāstīs par YoPlayDo attīstību, dalīsies pieredzē un sniegs iedvesmu, atbildot uz interesējošiem jautājumiem. 

Pasākums notiks latviešu valodā. Pasākumam ir jāreģistrējas, izmantojot šo saiti: https://forms.gle/rw3fC4SExp8SnktDA

ESI programmu kopīgi īsteno vairāki izglītības un industrijas pārstāvji – Rīgas Ekonomikas Augstskola, Latvijas Mākslas akadēmija, Rīgas Juridiskā augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, konsultāciju uzņēmums Civitta Latvija un nozares partneri (Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija, Zero Waste Latvia, Techhub Riga, Cietvielu fizikas institūts, Latvijas Universitāte, Rēzeknes Biznesa asociācija, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija).

Plašāka informācija par ESI studentu inovāciju programmu un pieteikšanos citiem pasākumiem:

Tīmekļa vietne: https://esi-startup.lv/

Facebook lapa: https://www.facebook.com/ESIdrosmigs

LinkedIn lapa: https://www.linkedin.com/company/esidrosmigs

E-pasts: info@esi-startup.lv

 

Programmu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Printify, SEB un RIMI.

Projekta numurs: 1.1.1.3 /21/A/008.a.