RTA Zinātņu un inovāciju prorektore Olga Vindača organizēja šo tikšanos, lai iepazīstinātu uzņēmējus ar vairākām Inženieru fakultātes (IF) studiju programmām, to iespējām un studentiem pieejamām laboratorijām un pētnieciskajiem centriem. 

Studiju virziena ražošana un pārstrāde vadītāja, studiju programmas “Apģērbu dizains un tehnoloģija” direktore Silvija Mežinska informēja par studiju programmas darbību, sasniegumiem studiju procesā un zinātniski pētnieciskajā darbā, tika apskatīta Apģērbu projektēšanas darbnīca, pieejamais aprīkojums, specializētās datorprogrammas, studentu kvalifikācijas darbu teorētiskās daļas un izstrādātās tērpu kolekcijas, modeļu dizainparaugi. Tika prezentēti studentu pētnieciskās darbības rezultāti, ar 3D drukas, lāzermarķējuma, lāzergravējuma, elektronisko komponentu pielietojumu, kas izstrādāti RTA granta projektos.

Maģistra studiju programmas “Lāzertehnoloģijas” direktors Antons Pacejs iepazīstināja ar Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskā centra darbību, skaidroja lāzertehnoloģiju pielietojuma atšķirību dažādās nozarēs: medicīnā, mašīnbūvē, materiālu apstrādē. Tika apskatītas pieejamās lāzeriekārtas, kas piemērotas metāla, tekstila u.c. materiālu apstrādei, griešanai, rūdīšanai, teksturēšanai/virsmas funkcionalizācijai, kā arī raksturoti attīstības virzieni, iespējamais iekārtu pielietojums. Uzņēmējdarbības sektora pārstāvji apmeklēja IF Materiālu testēšanas, Mehatronikas, CAD/CAM, Modelēšanas un simulācijas, Robotikas, Elektronikas laboratorijas, tika prezentēts pieejamais materiāli tehniskais nodrošinājums, iekārtu prototipēšanas iespējas t.sk. saistībā ar biomehāniku, kā arī apskatāmi studentu izstrādātie eksperimentālie rezultāti, iekārtas.  

Noslēgumā no uzņēmēju puses tika izteikta pateicība par iespēju apskatīt akadēmiju, bija interese par iespējamo turpmāko sadarbību inovatīvu risinājumu izstrādē. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka RTA sadarbībā ar uzņēmējdarbības sektoru ieguvums ir abpusējs. 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto