Paldies projekta atbalstītājiem un finansētājiem, projektā iesaistītajiem dalībniekiem: studentiem un docētājiem, sadarbības partneriem par piedalīšanos projektā, eksperimentējot mākslinieciski, tehnoloģiski un funkcionāli gan dizaina jomā, gan materiālu un tehnoloģiju izvēlē, veidojot kopīgo tehnoloģiju sinerģiju dizainā. Ne vienmēr tas bija viegli un vienkārši, ātri un laicīgi, bet bija visnotaļ aizraujoši un interesanti, noderīgi un iedvesmojoši turpmākajām starpdisciplinārajām dizaina studijām. Attīstība notiek tikai ārpus komforta zonās, tikai izkāpjot ārā no ierastās kastes, eksperimentējot un kļūdoties, izejot ārpus iemītās takas… Izstādes atklāšanas laikā rektore visiem projekta dalībniekiem pasniedza pateicības rakstus un novēlēja neapstāties pie sasniegtā rezultāta.

Izstādes darbi tapuši pateicoties projektu konkursam “Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas zinātniskais grants pētniecībai” 2024. gadam. Izstāde būs apskatāma līdz 30. septembrim, tajā redzami inženiertehniski pilnveidoti inovatīvi produktu prototipi – bioniski gaismas ķermeni, kā arī izstādē tiek parādīts arī gaismas ķermeņu dizaina izstrādes process – skices, maketi, materiālu eksperimenti. Aicinām apskatīt izstādi!

Uzņemšana sāksies no 16. jūlija. Studiju programmā “Dizaina tehnoloģijas” ir 25 valsts finansētas budžeta vietas. Esiet gaidīti akadēmijas studentu rindās. 

Projekta vadītāja docente Diāna Apele