Ekonomikas un pārvaldības fakultātē 10 studiju programmās un Izglītības, valodu un dizaina fakultātes 8 studiju programmās ir 250 valsts finansētas budžeta vietas. 

Vislielākais valsts atbalsts ir topošajiem inženieriem. Akadēmijā Inženieru fakultātē tiek gaidīti 260 studenti, lai mācītos bez maksas mehatronikas, mašīnbūves, būvniecības, programmēšanas inženiera, pārtikas produktu pārstrādes, apģērbu dizaina tehnoloģiju vai dizaina tehnoloģiju programmās. Tāpat pieejamas valsts apmaksātas studiju vietas maģistra studiju programmās, kur studijas tiek īstenotas brīvdienās.  

Ikviens interesents var izvēlēties studijas akreditētajos studiju virzienos: “Ražošana un pārstrāde”, “Arhitektūra un būvniecība”, “Informācijas tehnoloģijas, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne”, “Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības”. 

Līdz 22. jūlijam akadēmijas telpās darbojas Vienotās uzņemšanas punkts Rēzeknē. Klātienē var iesniegt dokumentus, apstiprināt pieteikumu, veikt reģistrācijas maksu. Interesenti gaidīti 121. telpā, Atbrīvošanas alejā 115, Rēzeknē. Darba laiks: katru darbdienu no plkst. 9:00 līdz plkst. 18.00, savukārt sestdien, 20. jūlijā no plkst. 10:00 līdz plkst. 13:00. Pēdējā dokumentu iesniegšanas diena pamatstudijām ir 22. jūlijs. Inženierzinātņu studiju programmās iestāšanās ir uz centralizēto eksāmenu bāzes, iestājpārbaudījumi nav paredzēti. Dokumentus var iesniegt arī uz īsā cikla profesionālās augstākās izglītības studiju programmu “Mašīnbūve”, kura tiek īstenota Līvānu filiālē.

 Jau informējām par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) pievienošanos Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU). No 2025. gada 1. aprīļa, RTA kļūs par RTU struktūrvienību, savukārt RTU pārņems visas RTA tiesības un saistības. Konsolidācijas rezultātā RTA būs iespēja saņemt gan zinātnes bāzes finansējumu, gan arī finansējumu no Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas un noturības fonda, līdzekļus ieguldot zinātnes un studiju procesa attīstībā RTA. Akadēmijas absolventi saņems Rīgas Tehniskās universitātes diplomu. 

RTA studentu priekšrocības:

  • valsts finansētas budžeta vietas visās pilna laika studiju programmās
  • valsts finansētas studijas nepilna laika profesionālā bakalaura studiju programmā “Speciālā izglītība” un “Sākumizglītības skolotājs”
  • stipendija līdz pat EUR 300,00 mēnesī
  • moderna studentu dienesta viesnīca
  • programmas Erasmus+ iespējas – studijas un prakse ārzemēs
  • mūsdienīgs aprīkojums inženierzinātņu laboratorijās
  • individuāla pieeja un mācībspēku atbalsts
  • studentiska dzīve un sporta iespējas.

 Interesēties par dokumentu iesniegšanu var pa tālr.: 26656553, e-pastu: uznemsana@rta.lv 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto