Uz to aicināts ikviens interesents, kurš vēlas apskatīt un iegādāties gardus, veselīgus, Latgalē ražotus produktus. Tos piedāvās iegādāties RTA studiju programmas “Pārtikas produktu pārstrāde” studenti, klāstot par savu darbību.

Studiju programmas direktore Inese Silicka stāsta: “Programma “Pārtikas produktu pārstrāde” šobrīd ir pilnveidojusies, papildināta ir materiāli tehniskā bāze, iedzīvinātas jaunas tradīcijas. Viena no tām ir tirdziņš, kurš notiek vairākkārt. Mēs lepojamies ar studentiem, kuri izstrādā jaunus produktus, virza tos tirgū. Te var minēt studenti Ingūnu Šulbergu, kura gatavo maizes deserta konfektes; Karīnu Adijāni, kura strādā pie biezpiena produktu sortimenta papildināšanas jautājumiem; Ingrīda un Juris Carevi meklē risinājumus sieram un sviestam; Edgars Višķers ir aizrāvies ar optimālu tehnoloģisko parametru meklēšanu gaļas uzkodām; Jolanta Smane pēta kazas sieru. Izstādē šī gada absolventi stāstīs un prezentēs kvalifikācijas darbu prototipus”. 

Tirdziņā varēs nopirkt studentu uzņēmumu produktus: z/s “Vilkači” piedāvās sīrupus, sukādes u.c.; SIA “Organic products” – garšvielu maisījumus, tējas, augļu, ogu kaltētos pulverus u.c. produktus; varēs iegādāties “Lapsas muižas maizi”, kas cepta tradicionālā maizes krāsnī; “Zelta rika” pārdos maizi ar dažādām  garšām, konditorejas izstrādājumus  u. tml.; “Slāņu labumi” būs sarūpējuši cidoniju sulu, “Saulainie dārzi” – smiltsērkšķu produkciju, z/s “Plašumi” – medus produktus, uzņēmums “Soltais” – saldējumu, z/s “Liepkalns” – produktus no griķiem, SIA “Safīra L” – bezglutēna un vegāniskās piparkūkas.

Aicinām 6. decembrī apmeklēt Pārtikas produktu pārstrādes laboratoriju, jo šajā dienā būs apskatāma arī izstāde “Laikapaka. Pārtikas iepakojumā ierakstīts stāsts”. Jau gadu laboratorijas telpās mājvietu atradusi Artūra Āboliņa izlolotā izstāde, kura atspoguļo ilggadēju pētniecisko darbu ne tikai par Rēzeknes Piena konservu kombināta vēsturi, bet arī par Latvijas pārtikas vēsturi kopumā. Izstāde un A. Āboliņa ieguldījums novērtēts ar divām balvām RTA: “Gada notikums” un “Gada inovācija”. 

Tiekamies svētku ieskaņu tirdziņā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā!

Lolita Kivleniece-Kuzņecova, 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Publicitātes foto