Tradicionālā izstāde-tirdziņš “Gardais sadarbībā ar RTA” plaši atvēra durvis izsmalcinātu garšu cienītājiem, kuri prot novērtēt augstas kvalitātes produktus, kas tapuši šeit pat Latgalē. Izceļas ar rūpīgi izstrādāto receptūru, eleganto iepakojumu, īpašo katra produkta tapšanas stāstu.
Studiju programmas “Pārtikas produktu pārstrāde” direktore Inese Silicka šajā gadā saņēma RTA nomināciju “Gada docētājs” par studentu motivēšanu dalībai Erasmus+ programmā (studiju un prakses mobilitātēs), veicinot starptautisku sadarbību, nodrošinot ārzemju lektoru iesaisti studiju kursu īstenošanā. Daži tirdziņā sastaptie studenti, kuri piedāvāja plašākam interesentu lokam savu produkciju, arī studiju procesā guvuši jaunu iedvesmu, esot ārpus Latvijas. Pasākuma apmeklētāji varēja iegādāties SIA “Organic products” – garšvielu maisījumus, tējas, augļu, ogu kaltētos pulverus u.c. produktus; nopirkt “Lapsas muižas maizi”, kas cepta tradicionālā maizes krāsnī; “Zelta rika” pārdeva maizi ar dažādām garšām, konditorejas izstrādājumus u. tml.; “Slāņu labumi” bija sarūpējuši cidoniju sulu, “Saulainie dārzi” – smiltsērkšķu produkciju, z/s “Plašumi” – medus produktus, uzņēmums “Soltais” – saldējumu, z/s “Liepkalns” – produktus no griķiem, SIA “Safīra L” – bezglutēna un vegāniskās piparkūkas. Vienaldzīgs nepalika neviens apmeklētājs, katrs atrada ko sev tīkamu: nopērkamu un līdzi paņemamu, apskatāmu izstādē “LAIKAPAKA. Pārtikas iepakojumā ierakstīts stāsts”, vai vienkārši aprunājoties, uzdodot sev interesējošu jautājumu par kādu no produktiem.
Aktīvākie varēja degustēt produktus, aizpildot anketas, izsakot savu viedokli, tādējādi palīdzot studentiem jaunu receptūru ieviešanā izstrādājot kvalifikācijas darbus.
Nākamais izstāde-tirdziņš “Gardais sadarbībā ar RTA” būs pavasarī, bet līdz tam laikam 3. kursa studentiem jāpagūst izstrādāt un aizstāvēt diplomdarbus, jo gaidāms, ka ziemas izlaidumā kvalifikāciju: Pārtikas produktu ražošanas speciālists, iegūs 10 studenti, saņemot RTA diplomu.
RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa
Publicitātes foto