Dažās programmās bezmaksas studiju vietu skaits ir pat dubultojies. Pērnā gada vasarā reflektantu interesi piesaistīja profesionālā bakalaura studiju programma “Dizaina tehnoloģijas”. Šajā programmā tiek piedāvātas 25 valsts apmaksātas studiju vietas.

Ar studiju laikā gūtajām atziņām dalās programmas absolvente Daira Aleksandroviča: “Izvēlējos studēt dizainu spontāni, tomēr droši varu teikt, ka tā bija viena no manām labākajām dzīves nejaušībām. Līdz studiju laikam, mana vienīgā saskare ar šo jēdzienu –‘interjera dizains’  bija datorspēle sims 2, kuru spēlēju bērnībā. Tajā mana mīļākā nodarbe bija celt mājas un izstrādāt tām dizainu – pieskaņot krāsas un izvēlēties mēbeļu izvietojumu. Iespējams, jau toreiz zemapziņā nojautu, ka tas ir tas, kas mani interesē un aizrauj. Līdz 12. klases beigām biju pārliecināta, ka studēšu baltu filoloģiju. Tomēr dzīvē viss notiek tā, kā tam ir jānotiek – apstākļi noteica tā, ka pēdējā brīdī izlēmu palikt Rēzeknē un studēt RTA profesionālā bakalaura studiju programmā “Interjera dizains”. 

Savas nozares profesionāļi – programmas docētāji, mums sniedza ne tikai jaunas zināšanas, bet arī  iedvesmoja inovatīvām idejām, atbalstīja brīžos, kad gribējās padoties. Mācībspēki vienmēr bija gatavi palīdzēt īstenot studentu visatraktīvākos konceptus, kā arī iemācīt vēl vairāk nekā piedāvā studiju programma. Pateicoties talantīgajiem un radošajiem programmas docētājiem, četri studiju gadi paskrēja nemanāmi ātri, iegūstot ne tikai teorētiskās, bet arī praktiskās zināšanas. Četru gadu laikā tika apgūtas vairākas interjera datorprogrammas, īstenoti reāli projekti ar pasūtītājiem interjera un produktu dizainā, arī grafikas dizainā, apmeklēti dažādi pasākumi, semināri un izstādes, īstenotas vairākas sadarbības ar RTA fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētniecisko centru, kā arī izietas četras prakses, no kurām vienu izdevās pavadīt burvīgā un neaizmirstamā ERASMUS+ programmā Itālijā. 

Vislielāko paldies vēlos teikt programmas docētājiem, kuri nepārtraukti pilnveidojas paši, seko līdzi laikam, tehnoloģijām un aktualitātēm, piedāvājot topošajiem dizaina programmas studentiem jaunu profesionālo bakalaura studiju programmu “Dizaina tehnoloģijas” ar trīs studiju moduļiem, kur viens no tiem ir saistīts ar interjera dizainu. Programmā ir pilnveidoti gan teorētiskie, gan praktiskie studiju kursi, kā arī dažādotas studiju iespējas, ņemot vērā darba devēju pieprasījumu un aktuālākās tendences dizainā. Ja esi radošs, enerģisks, mērķtiecīgs un aizrautīgs – tad noteikti izvēlies RTA studēt šo programmu – es garantēju, TU nenožēlosi!” bilst Daira. 

Aicinām ieskatīties informatīvajos materiālos par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, izvēlēties programmu “Dizaina tehnoloģijas”, kļūstot par pieprasītu speciālistu.

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto