Pasākumu ietvaros tik apmeklētas vairākas Taškentas skolas, vidusskolas noslēguma klases skolēniem un skolotājiem prezentējot RTA un stāstot par studiju iespējām Rēzeknē. Prezentāciju sniedza un uz jautājumiem atbildēja RTA rektores vietnieks sadarbības un attīstības jautājumos Andris Skromulis un RTA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes maģistra studiju programmas “Vadības zinātne” 1. kursa studente Hilola Alimdžanova, kura pati nāk no Taškentas. Jauniete gadu sekmīgi apgūst menedžmentu RTA, kā arī programmas Erasmus+ ietvaros studē Belostokā, Polijā. Vidusskolēnos īpašu interesi raisīja RTA piedāvātās vadības zinātnes un inženierzinātņu programmas, kā arī tika saņemti jautājumi par studentu dzīvi Latvijā.

Informatīvās kampaņas ietvaros tika apmeklēts arī Taškentas Arhitektūras un būvniecības institūts (Toshkent arxitektura-qurilish universiteti) un Taškentas Lietišķo zinātņu universitāte (Toshkent amaliy fanlar universiteti). Tiekoties ar rektoriem, tika apspriestas sadarbības iespējas zinātniskās izpētes, studentu apmaiņas un kopīgu studiju programmu izveides jomās.

Galvenais pasākums bija informatīvā konference, kas tika organizēta sadarbībā ar apmācības centru “Medion Academy”. Šis pasākums pulcināja 80 interesentus gan klātienē, gan attālināti.

Īpašu pateicību vēlamies izteikt Uzbekistānas Pirmsskolu un skolu izglītības ministra vietniekam Uzokbojam Begimkulovam, Uzbekistānas Augstākās izglītības ministrijas Starpnozaru institūta direktora vietniekam Jašinam Ismadijarovam, Taškentas Arhitektūras un būvniecības institūta rektoram Erkanam Kahijam un Taškentas Lietišķo zinātņu universitātes rektoram Abdusalamam Umarovam par viesmīlīgo uzņemšanu.

Andris Skromulis,

RTA rektora vietnieks sadarbības un attīstības jautājumos

Publicitātes foto