“RTA studentiem sniedz iespēju veikt pētnieciskos darbus modernās laboratorijās ar augstas klases aprīkojumu, darboties izvēlētajā zinātņu jomā, piedalīties konkursos Latvijā un ārzemēs. Akadēmija ir vieta, kur pulcējas daudz mērķtiecīgu, ambiciozu un talantīgu jauniešu”, ar pārliecību pauž Studējošo padomes vadītājs. 

M. Silinieks uzsver, ka pēc ģimnāzijas absolvēšanas, izvēloties augstāko mācību iestādi, lielu lomu pievērsa tam, lai augstskola nebūtu  tālu no mājām.  “Man zemapziņā iespiedusies doma un vēlme pierādīt to, ka arī Latgale VAR, ka arī Latgalē un Rēzeknē VAR. Var iegūt kvalitatīvu izglītību, izveidot karjeru, satikt kolosālus cilvēkus un jaunus draugs, nodibināt kontaktus, izaugt kā personībai, pierādīt sevi. Nav jādzīvo Rīgā vai tās tuvumā, lai justos labi, studētu konkurētspējīgā augstskolā, veidotu pirmās iemaņas karjerā,” stāsta Matīss.

Jaunietis izvēlējās savu nākotni saistīt ar tehniskām lietām. Viņam vienmēr ir interesējis auto un moto sports, tehnika un tās uzbūve. “Izvēloties studiju programmu, pieņēmu lēmumu studēt “Mehatroniku”, jo sapratu, ka šīs profesijas pārstāvis ir ļoti daudzpusīgs, risina problēmas, izgudrojot un ieviešot ko jaunu, kā arī spēj veikt dažādus citādus darbus. Apzinājos to, ka dzīvojam tehnoloģiju laikmetā, viss kļūst arvien modernāks un datorizētāks, tādēļ radās sajūta, ka šai profesijai ir nākotne un potenciāls,” ar degsmi stāsta Matīss.                             

Studiju laikā Matīss aktīvi piedalījies dažādos projektos. Viens no šādiem projektiem bija uz problēmām bāzētā mācīšanās (Problem Based Learning (PBL) “SalesLabs”. Projekta ietvaros bija iespēja tikties ar dažādu uzņēmumu pārstāvjiem un risināt uzņēmumā esošās problēmas, piedāvājot jaunus un inovatīvus risinājumus. Kopā ar kursa biedru grupu radīja risinājumus LPKS “Viļāni” pienotavas “Bryunaļa” ražošanas procesu uzlabošanai. Tāpat sadarbojās ar studentiem no Vācijas, kur pēc projekta noslēguma saņēma sertifikātu par SIMATIC STEP7 programmas apgūšanu un veiksmīgu izmantošanu praktiskos piemēros.                                                                   

Studējošo padomē Matīss aktīvi sāka darboties vien trešajā kursā, pateicoties kursabiedra un drauga iedrošinājumam.

Matīss ir ne tikai students un Studējošo padomes vadītājs, bet šobrīd ir pierādījis sevi profesionāli, strādājot uzņēmumā “OptoElektronika LV”, kur darbojas kā mehatroniķis. “Pēc darba dodos uz otro darba vietu. Vismaz tā es to saucu. Tur nodarbojos ar radošiem procesiem – ar lāzeriekārtas palīdzību izgatavoju dažādas dekorācijas, dāvaniņas, suvenīrus un daudz ko citu. Arī šis darbs prasa zināmas mehatroniķa prasmes. Varu teikt, ka darbojos savā profesijā, kas īsti vēl nav iegūta,” stāsta RTA Studējošo padomes vadītājs. Matīsam ir daudz pienākumu, bet viņš spēj atrast laiku sportam, hobijiem, sev tuviem cilvēkiem. 

RTA Studējošo padomes vadītājs Matīss Silinieks, soli pa soli kāpj arvien augstāk pa karjeras kāpnēm. Matīsa aktīvā iesaiste un darbošanās ir pierādījums tam, ka reģionā var iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību, sākt savu profesionālās darbības gaitu un veidot nākotni. 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto