Stendos bija pārstāvēti arī mācību iestāžu dizaina darbu konkursa “Dizaina arēna 2024” 2.kārtā izvirzītie un laureātu darbi, kā arī citi dizaina darbi. 

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) stendā pārstāvēja profesionālā maģistra studiju programmas “Dizains”, profesionālā bakalaura studiju programmas “Dizaina tehnoloģijas” un īsā cikla  studiju programmas  “Apģērbu dizains un tehnoloģija” studentu darbi.

Šogad RTA stendā īpašu izstādes apmeklētāju uzmanību piesaistīja gaismas ķermeņi, kurus sadarbībā ar Inženieru fakultātes studiju programmas “Mehatronika” studentiem izstrādāja programmas “Dizaina tehnoloģijas” 1.kursa studenti RTA Granta projektā “Eksperimentāli pētījumi tehnoloģiju sinerģijai bionisku dizaina produktu prototipu izstrādē”. Ķīpsalas izstādes stendā bija izstādīti trīs labākie studentu izstrādātie gaismas ķermeņu prototipi. 

Liels paldies Liānai Merņakai, Elīzai Boroduško un Elvīrai Vasiļjevai par ieguldīto darbu  projekta laikā un izcilo gaismekļu prototipu izstrādes procesa rezultātu. Paldies projektā iesaistītajiem mācībspēkiem, kuri studentiem palīdzēja tikt līdz izcilam rezultātam – īpaši Antonam Pacejam, Ritvaram Rēvaldam, Imantam Adijānam, Inesei Dundurei, Ilzei Bodžai un Natālijai Brokānei. Paldies mehatronikas studentiem – Edgaram Alkam un Karīnai Baškirovai. Pateicība stenda iekārtotājiem 4.kursa programmas “Dizaina tehnoloģijas” studentiem – Ņikitam Lepmetam un Valentīnam Golubevam.

Atzinīgus vārdus pelnījusi vieslektore Gita Līpenīte, kura strādāja stendā, reklamējot RTA dizaina studiju programmas.

Dalība izstādē veicināja RTA atpazīstamību un potenciālo studentu ieinteresētību dizaina un inženierzinātņu studijām RTA.


Diāna Apele,

profesionālā bakalaura studiju programmas  “Dizaina tehnoloģijas” direktore