Izstādē piedalījās: INETA AUZĀNE, GITA LĪPENĪTE-ČUDARĀNE, ELVITA KOTĀNE, EVITA STRODE, VIKTORIJA DAŅIĻEVIČA. Tā ir piecu mākslinieču satikšanās vieta – pietura starp Rēzekni, Daugavpili un Rīgu, kuras vienoja uzdrīkstēšanās un spēja atrast radošo dzirksti, eksperimentējot dažādās  grafikas tehnikās – kokgriezumā, monotipijā, kologrāfijā un jauktajā tehnikā.

INETA AUZĀNE – Visinteresantākais  ir darbu izstrādes process – ideja pēc idejas…. papīrs, skices, krāsas, grafikas spiede, darba instrumenti un radošais “bardaks” uz galda! Paldies pedagoģei un māksliniecei Diānai Apelei par prasmi iedvesmot!”

GITA LĪPENĪTE-ČUDARĀNE  “Grafikas darbu tapšanas process ieveda mani pavisam jaunā pasaulē, kas ir aizraujoša, negaidītu notikumu un pārsteigumu pilna. Līdz šim mans priekšstats par grafikas mākslu bija visai aprobežots, un šīs mākslas darbus neuzskatīju par īpašas uzmanības vērtiem. Tagad tas ir mainījies un grafikas darbā saskatu autora lielo ieguldījumu, rūpīgo darbu, un spēju to novērtēt.

Pašā grafikas darba procesā mani aizrauj tas, ka rezultāts nekad nav 100% paredzams, to nevar pilnībā vadīt, kā piemēram, glezniecībā ar otu vai citiem instrumentiem, jo tikai brīdī, kad matrica un papīrs atrodas cieši kopā zem spiedes, notiek tas brīnums, kas rada unikālu rezultātu. Darbs pats izveido savu rokrakstu, saliek punktus uz "i".

Iekārtot izstādi man vienmēr ir svētki, tas ir priecīgs notikums un interesants process, kā salikt daudzus atšķirīgus darbus – puzles gabaliņus, līdz tie izveidojas par saskanīgu, vienotu ansambli skatītājiem par prieku.”

VIKTORIJA DAŅIĻEVIČA –  “Man grafika ir pavisam unikāls un, manā gadījumā, līdz šim neizpētīts un “nepataustīts” mākslas veids. Nebeidzamās eksperimentēšanas iespējas padara grafikas mākslas izteiksmes veidus īpaši vilinošus.

Kas ir īpašākais? Negaidītības moments. Izvelkot ārā darbu no spiedes apakšas un veroties lapā, tas vienmēr izskatīties citādāks  unikāls, skaists, var būt arī ne tiks skaists, bet pavisam citādāks par iepriekš atspiestu darbu. 

Grafika manās acīs ir par vēlmi apgūt jaunas lietas, iekšējām sajūtām un nebeidzamu eksperimentu līdz brīdim, kamēr no spiedes tiek izņemts darbs, kuru gribas ielikt rāmī, parakstīt un iekārt izstāžu zālē “Pietura RTA”. 

Vēlos teikt lielu paldies pasniedzējai Diānai Apelei par prasmi iemācīt, iedrošināt un par spēju katrā darbā saskatīt skaisto! 

Šis bija piedzīvojums, kuru gribas turpināt!”

ELVITA KOTĀNE – “Grafikas darbu izstrāde bija vienreizējs process, kura laikā tika iepazītas un pētītas grafikas tehnikas un analizēti analogi. Darbu izstrāde bija ļoti interesanta un radoša, tika apgūtas jaunas zināšanas, jo šāds process līdz šim nebija darīts. Katrs krāsas pieskāriens atstāj nospiedumu uz papīra. Iepriekš ir grūti prognozēt, kāds būs gala darbs, kad no sagataves matricas tiks noņemta lapa un pavērsies darba rezultāts. Tas vienmēr pārsteidz, raisa pārdomas par darba procesu, par to, kā tika sasniegts šāds rezultāts, kāds būs darba nosaukums. Strādājot notiek nemitīga grafikas tehnikas, darba un sevis izzināšana.

Izstāde Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Mākslas terasē apskatāma no 20.janvāra līdz 20.martam.