Par notikumu

Pasākums norisināsies no 25. - 27. novembrim, Latvijas Universitātes Zinātņu mājā. Hakatons ir pasākums, kurā gan iesācēji, gan pieredzējuši dalībnieki tiek aicināti sadalīties komandās, izdomāt ideju un 48 stundu laikā ar tehnoloģiju, mentoru un darbnīcu palīdzību to pārvērst prototipā. Lai atbalstītu jauniešus hakatona laikā, organizatori ir sagatavojuši tēmas par virzieniem, kuros iespējams izstrādāt savus projektus, darbnīcas, lai praktiski apgūtu konkrētu prasmi vai tehnoloģiju, kā arī mentorus no nozares, kuri palīdzēs ideju izstrādē vai izprast tehnoloģijas, kas nepieciešamas idejas īstenošanai.  

Tāpat hakatona laikā būs iespējams izprast, kas vēl izņemot tehnoloģijas nepieciešams, lai savu ideju realizētu un attīstītu nākotnē. Tāpēc hakatonā aicināti piedalīties studenti no dažādiem studiju virzieniem, lai labāk izprastu mijiedarbību starp ideju, tehnisko risinājumu, biznesa attīstību un dizainu, lai no idejas nokļūtu līdz risinājumam. Atraktīvāko un jaudīgāko ideju iesniedzējiem būs iespēja sacensties par vērtīgām naudas un digitālo produktu balvām. Iepriekšējā hakatona dalībniece Sygrid no komandas CyWare ieguva jaunas prasmes un “par spīti tam, ka tikai mazai daļai no komandas bija programmēšanas prasmes, mēs uzbūvējām reālu kiberdrošības risinājumu. Bija grūti bet mums beigās izdevās reāls produkta prototips.”

ESI studentu inovāciju programma kopā ar partneriem Rimi Baltic un SEB Latvija ir sagatavojuši aizraujošu  Ilgtspējas izaicinājumu!  Komandas tiek aicinātas piedāvāt risinājumus,  kas veicinātu “Gen-Z” auditorijas finanšu pratību un veidotu ilgtspējīgus paradumus iepirkšanās laikā! Komandas tiek aicinātas izstrādāt konceptu ar prototipu, kuru iespējams realizēt fiziskos veikalos visā Baltijā vai e-komercijas platformā mansrimi.lv.

Labākās komandas sacentīsies par 500 EUR naudas balvu + 500 EUR  Rimi dāvanu karti + 500 EUE ziedojuma iespēju izvēlētajai labdarības organizācijai!

Papildus, Printify pasākuma laikā vadīs semināru par pirmajiem soļiem tīmekļa lapas izstrādē (Kā sākt, populārākās kļūdas, uzsākot darbu utt.).  Tādējādi studentiem būs iespēja apgūt būtiskas tirgus prasmes un iepazīt uzņēmuma darbinieku pārstāvjus. 


Plašāka informācija par “Raccoons Hackathon” un pieteikuma anketa: https://www.theraccoons.org/hackathon


Pasākumu līdzorganizē “Latvijas Universitātes Studentu Padome” un hakatona partneri, kas piedāvās arī balvu fondu ar izaicinājumiem ir ESI studentu inovāciju programma, TechHub Riga, LU Cietvielu Fizikas Institūts, LIAA Tehnoloģiju Biznesa centrs un LU Cietvielu Fizikas institūta fonds. 


Atsauce uz līdzfinansētājiem un projektiem: 

Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”

Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Printify, SEB un RIMI. Nr. 1.1.1.3 /21/A/008.a